Održani sastanci Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije

U utorak, 1. prosinca 2015. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održani su sastanci Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Na sastancima su prisustvovali članovi LPZ-a, a sve okupljene na početku je pozdravio zamjenik župana Ivan Pal i zaželio dobrodošlicu novim članovima.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje provedene aktivnosti u okviru provedbe projekta „Partnerstvo za sve“, ali i najava budućih koje će se provesti do kraja provedbe projekta. Više riječi bilo je o „Strategiji razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020.“ o čemu je govorila voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje PORE, Tihana Kraljić.

indexPredstojnica HZZ-a područnog ureda Križevci, Jadranka Čapalija osvrnula se na stanje nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije te napomenula kako je u cijeloj županiji u tijeku pad nezaposlenosti od 16,2 posto. Osvrnula se i NEET skupine odnosno osobe koje nisu u sustavu obrazovanja, ne rade i nisu nigdje evidentirane upozoravajući kako bi upravo te osobe trebalo privući i motivirati na rad.

Što se tiče organizacijskog djela, sjedište Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije preseljeno je iz Križevaca u Koprivnicu s obzirom da je PORA tehničko tajništvo LPZ-a. Osim toga, broj partnera Lokalnog partnerstva za zapošljavanje se povećao s 23 na 26, a novi partneri su Avalon d.o.o. Đurđevac, Obrtničko učilište POUKA, Radnik d.d. Križevci i Obrt Pampa-tea s ciljem još većeg uključivanja gospodarskog sektora pojasnila je ravnateljica PORE Melita Birčić.

Na kraju sastanaka, zamjenik župana Ivan Pal uručio je cvijeće predstojnici HZZ-a Područnog ureda Križevci Jadranki Čapaliji povodom skorašnjeg odlaska u mirovinu te se zahvalio na dobroj dugogodišnjoj suradnji između Koprivničko – križevačke županije, županijskih ustanova i HZZ-a Područnog ureda Križevci.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.