Održani radni sastanci upravnih odbora projekata Amazon of Europe Bike Trail i Amazing AOE

U prostorijama Općine Apatin u Republici Srbiji u razdoblju od 15. do 17.  lipnja održani su radni sastanci upravnih odbora projekata „Amazon of Europe Bike Trail“ i „Amazing Amazon of Europe“ na kojem su prisustvovali partneri iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Austrije i Hrvatske. Na sastancima su sudjelovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije koja je regionalni koordinator i partner u oba projekta.

Na 10. sastanku Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail razgovaralo se o tijeku potrošnje financijskih sredstava i dinamici projektnih aktivnosti, te su dogovorene su nadolazeće aktivnosti vezane uz uspostavu Centra za rezervaciju biciklističkih staza „Amazon of Europe” u sklopu kojih će Koprivničko-križevačka županija ugostiti voditelje projekta iz slovenskog Zavoda Iskriva. Raspravljalo se i o finalnim aktivnostima i postignutim rezultatima s obzirom da projekt završava 31. listopada 2021. godine. Za potrebe održivosti projektnih rezultata i nakon njegova završetka planirane su aktivnosti u cilju zajedničkog upravljanja konačnim proizvodom, Centrom za rezervaciju biciklističkih staza putem kojeg će smještajni objekti staviti svoje smještajne kapacitete na raspolaganje zainteresiranim turistima, biciklistima i drugim rekreativcima.

Na 4. sastanku Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe dan je pregled o detaljima financiranja projekta, kao i sam napredak projektnih aktivnosti. Najavljena je uspostava komunikacijskih alata za zainteresiranu javnost, kao i izrada promotivnih materijala. Također, Koprivničko-križevačka županija sudjeluje u izradi baze podataka za praćenje dinamike razvoja turizma na prostoru područja uz Dravu, te je dogovoren tijek analize dosad skupljenih informacija. U sklopu projekta, Koprivničko-križevačka županija započela je pripremu postupka opremanja budućeg centra za posjetitelje u Hlebinama za čije potrebe će se nabaviti hologramska tehnologija.

U Apatinu je također održan i sastanak hrvatskih i mađarskih partnera vezan uz pripremu nastavka projekta temeljenog na brandu „Amazon“, koji je povezan s budućim UNESCO-ovim petdržavnim rezervatom biosfere Mura, Drava, Dunav. Ovaj projekt priprema se za sljedeći Interreg program Hrvatska Mađarska, a cilj će mu biti ulaganje u infrastrukturu na području uz biciklističku rutu Amazon of Europe Bike Trail.

 

INFORMACIJE O PROJEKTIMA

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 173.450,00 eura.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

 

* * *

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.