Održani 18. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije

Već u petak, 16. svibnja stručnim predavanjem na temu „Mjere ruralnog razvoja s primjerom dobre prakse“ započela je najvažnija poljoprivredna sajamska manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji – Dani travnjaka. Mnogobrojni izlagači prepoznali su značaj Dana travnjaka, a ove se godine prijavilo njih 119.

Župan Darko Koren otvorio je ovu manifestaciju na koprivničkom sajmištu, a otvorenju su nazočili i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, Slavko Kopilović iz Poljoprivredne savjetodavne službe i mnogi drugi. Osim zabavnog, sajam je imao i edukativni karakter pa su održane dvije prezentacije: Mjere sprečavanja šteta od elementarnih nepogoda u poljoprivredi te Cijepljenje voćaka. U subotu i nedjelju posjetitelji su uživali u konjičkom turniru, dok je najatraktivniji dio ove manifestacije bio Bambino kup gdje je vještinu vođenja teladi pokazalo 32 djece.

Manifestacija je održana u organizaciji  Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, Grada Koprivnice, PORA – Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Srednje gospodarske škole Križevci, Konjičkog kluba Koprivnica, Obrtničke i Gospodarske komore, županijske Savjetodavne službe te pod pokroviteljstvom Saveza Alpe-Adria.

Manifestacija završava danas navečer kada će u dvorani kina „Velebit“ biti podijeljena uvjerenja za završno usavršavanje za pčelarstvo.

Odsjek za komunikacije i protokol