Održani 14. Dani plemstva

Prošlog vikenda u organizaciji Udruge Potkalnički plemenitaši, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Općine Gornja Rijeka održani su 14. Dani plemstva u Gornjoj Rijeci. U ime organizoatora prisutne je pozdravio predsjednik Potkalničkih plemenitaša Krunoslav Premelč i načenik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović. U ime Koprivničko-križevačke županije manifestaciji je prisustvovao voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Dani plemstva započeli su izborom najplemkinje, najprinceze i najprinca. Za najplemkinju izabrana je Patricija Ban iz Guščerovca, a njene pratilje su Petra Grkavec iz Zadrkovca i Ana Pukec iz Donje Rijeke. Najprinceza je Ivana Grkavec iz Zadrkovca kod Zeline, a pratilje Ema Đurinić iz Gornje Rijeke i Marta Zelčić iz Donje Rijeke. Najprinčevi su Luka Furmeg iz Lukačevca i Marko Puškar iz Vinarca.

Program je nastavljen 15. i 16. kolovoza. Na blagdana Velike Gospe održano je „španciranje“ plemenitaša i pobjednika centrom Gornje Rijeke, nakon čega je uslijedila svečana Sveta misa i malonogometni turnir.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.