Održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije

U ponedjeljak 2. rujna u prostorijama PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije. Na sjednicama, koje je vodio predsjednik skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, članovima su  prezentirane aktivnosti provedbe projekta „“ te je zaključeno kako se sve projektne aktivnosti provode sukladno planu.

 Do sada su održane brojne stručne edukacije i radionice te je dodijeljeno 13 potpora za samozapošljavanje ukupne vrijednosti 390.000 kuna, osnovan je Klub za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije, uređen je prostor Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje te je puštena u rad stubišna rampa za osobe s invaliditetom do dvorane Tehničkog tajništva.

Članovi su jednoglasno prihvatili prijedlog o proširenju članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije na Klub poslovnih žena Koprivničko-križevačke županije ALFA Koprivnica te su predstavljene i buduće aktivnosti u provedbi spomenutog  projekta. Na kraju sjednica predsjednik zamjenik župana Ljubić je zajedno s ravnateljicom PORA-e Melitom Birčić  zahvalio projektnim partnerima na uspješnoj provedbi projekta te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom svih članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Projekt „Partnerstvo za sve 2“ je odobren za financiranje u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Enter Koprivnica d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.427,02 kn uz stopu EU sufinanciranja od 99,08% dok će provedba projektnih aktivnosti trajati 30 mjeseci odnosno do 14. studenoga 2020. godine.

Služba ureda župana