Održane sjednice Turističkog vijeća i Skupštine županijske Turističke zajednice

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 24. održana je 1. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, kao i 2. sjednica Skupštine Turističke zajednice Koprivničko-križevačke, kojima su prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Nakon što su članovi Turističkog vijeća prihvatili Prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana županijske Turističke zajednice za 2018. godinu, također je usvojen i Prijedlog Financijskog plana i programa rada županijske Turističke zajednice za 2019. godinu. Kao što je pojasnila pomoćnica direktora Sočev, povećani su prihodi, a posebno oni iz Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma. Zajednica je jedna od rijetkih koja ima svoje turističke manifestacije – Veliku martinjsku špelanciju, Country vikend i Pisanicu od srca, a važno je spomenuti i projekt Volim Podravinu i Prigorje. Po prvi put, Zajednica će svoje manifestacije i lokalne proizvođače predstaviti na glavnom trgu u Zagrebu, tiskat će se nova brošura s kompletnom turističkom ponudom na području Županije, a nastavit će se raditi i na promociji naivne umjetnosti. Zajednica se također planira aktivnije uključiti u pripremu EU projekata i povlačenja EU sredstava, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom PORA.

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na subvenciju za organizirani dolazak izletnika na područje Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu te

Odluka o imenovanju Povjerenstva za tehničku provedbu Javnih natječaja Hrvatske turističke zajednice.

Na sjednici Skupštine županijske Turističke zajednice također su donesene Izmjene i dopuna financijskog plana Zajednice za 2018. godinu te Financijski plan i program rada za 2019. godinu. Dnevni red dopunjen je točkom koja se odnosila na imenovanje preostalih članova Turističkog vijeća za koje su predložene Tea Zobunđija i Katica Blažok s đurđevačkog područja, što su članovi i usvojili.

Služba ureda župana