Održana Županijska smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava

Protekli je vikend u Kalinovcu na Županijskoj smotri tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava nastupilo 60-tak tamburaša i glazbenika, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

Smotru je otvorio zamjenik župana Darko Sobota, a odlični su domaćini bili članovi Kulturne udruge Tomislav Franjić iz Kalinovca.

U natjecateljskom dijelu programa sudjelovali su tamburaški orkestar KUD-a Podravka te tri mala glazbena sastava: tamburaški sastav  KUD-a  „Stari  graničar“ Cirkvena, tamburaški sastav KUD-a „Grgur Karlovčan“ Kalinovac i tamburaški sastav Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac. Sva tri sastava natjecala su se u kategoriji folklorni sastav.

Smotru je pratio Selektor Hrvatskog sabora kulture prof. Dražen Varga, koji je predložio da Županiju na 24. Susretima hrvatskih tamburaških orkestra i sastava  predstavljaju Tamburaški orkestar  KUD-a Podravka u kategoriji koncertni tamburaški orkestar te Tamburaški sastav  KUD-a  „Stari  graničar“ Cirkvena u kategoriji mali folklorni sastav.

Služba ureda župana