Održana završna svečanost Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje

Osnovna škola „Fran Koncelak“ Drnje u petak, 2. lipnja priredbom u Društvenom domu obilježila je svoj Dan škole, a svečanom su programu prisustvovali i župan Darko Koren te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Župan je učenicima i zaposlenicima škole poželio mnogo uspjeha i sreće te je dodao kako su odobrena sredstva od strane Europskog fonda za regionalni razvoja za sufinanciranje projekta energetske obnove škole, koji je ukupno vrijedan 2,6 milijuna kuna. Projekt će omogućiti uštedu energije za grijanje od gotovo 70% , a zgrada će se moći certificirati u energetski razred B, iz postojećeg F. Cilj energetske obnove, koja se po školama kojima Županija osnivač provodi već nekoliko godina, je osigurati bolje uvjete rada, ali i ostvariti značajne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti, uz smanjenje potrošnje energije i emisije CO2.

Učenici su, uz svoje nastavnike, pripremili bogat program u kojemu izdvajamo školski zbor i orkestar, male glumce koji su izveli sjajan igrokaz, folkloraše i ostale plesače, a posebne pohvale idu likovnim uspjesima učenika čiji su radovi bili izloženi na pozornici – Stjepanu Oršošu koji je povodom Svjetskog dana Roma imao svoju prvu samostalnu izložbu „Đelem, Đelem“ te Petri Gašparić čiji se plakat „Ljepota različitosti“ plasirao na nacionalno natjecanjem „Čitanjem do zvijezda“.

Učenicima i nastavnicima na svim postignućima i trudu zahvalio je i ravnatelj Ivan Pikivača.

Služba ureda župana