Održana završna konferencija projekta „Vrijedne ručice“

U prostorijama PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je u utorak, 5. srpnja završna konferencija projekta „Vrijedne ručice“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić pozdravila je sve prisutne te istaknula važnost ovog hvalevrijednog projekta. Čestitke za uspješno odrađen projekt uputio je i zamjenik Pal istaknuvši: „Čestitam Vam na realiziranom projektu, a izuzetno mi je drago što je u ovom projektu sudjelovala i škola kojoj je Županija osnivač, Obrtnička škola Koprivnica.“. Na kraju je poželio puno uspjeha naglasivši: „Županija će svakako podržati svaki ovakav projekt i vjerujem da ćemo i ubuduće odraditi čitav niz zajedničkih projekata“.

IMG_9589mRiječi pohvale uputila je i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec  nakon čega je ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Slavica Mihalec-Kanižaj prisutne upoznala sa samim projektom te o aktivnostima koje su proveli u godini dana trajanja projekta.

Prigodne riječi uputio je i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratko Ljubić, dok je odgajateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Bojana Kežman održala prezentaciju o samom nastanku projekta, realizaciji te o provedenim aktivnostima.  Kežman je tom  prilikom navela da je cilj projekta promocija poduzetničke kulture i razvijanje pozitivnog odnosa prema poduzetništvu te razvijanje poduzetničkih kompetencija djece predškolske dobi te učenika obrtničkih zanimanja. Isto tako, upoznala je prisutne s odgojnom vrijednosti projekta pri čemu je posebno naglasila da je „projekt prvenstveno djecu naučio o važnosti i vrijednosti rada te vrijednosti novca“.

Projekt „Vrijedne ručice“ odobren je za financiranje u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ iz Europskog socijalnog fonda, a  nositelj je Dječji vrtić „Tratinčica“.

Projektni partneri su Obrtnička škola Koprivnica te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja koji su projekt proveli u roku od 12 mjeseci, u periodu od 21. srpnja 2015. godine do 20. srpnja 2016. godine, a ukupne je vrijednosti 286.382,15 kuna.

Služba ureda župana