Održana završna konferencija projekta „Ruka pomoći“

U prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je završna konferencija projekta „Ruka pomoći“ kojim su zaposlene 23 gerontodomaćice koje su pružale pomoć u kući za 200 starijih i nemoćnih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je ukratko predstavila predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ ujedno i voditeljica projekta Valentina Čadavec te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji kao i svim partnerima na sudjelovanju u projektu.

Zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom istaknuo je župan Darko Koren dodavši: „Današnja završna konferencija je prilika da se čestita na uspješno završenom programu te da se svim img_5012mpartnerima zahvali na sudjelovanju jer ovaj projekt je koristan s više aspekata, prvenstveno jer omogućava pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.“ Pored toga, istaknuo je važnost kao i značaj ovog projekta  upravo zbog toga što je projekt sto posto financiran iz Europskog socijalnog fonda i naglasio: „Nadam se da ćemo ustrajati i dalje u tim aktivnostima i truditi se da budemo još i bolji. Primite još jednom iskrene čestitke na svim dosadašnjim uspjesima i rezultatima i želim da takva komunikacija i suradnja bude prisutna i dalje kako bi i dalje mogli biti korisni za društvo i zajednicu u kojoj djelujemo.“

Nekoliko riječi o projektu „Ruka pomoći“ uputila je i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić posebno zahvalivši županu i Županiji na podršci tijekom provedbe projekta, ali i svim drugim partnerima koji su dali svoj doprinos da se ovaj projekt uspješno završi.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus rekavši kako je „ovaj projekt zaživio na području Koprivničko-križevačke županije i da je više nego vrijedan jer pomaže onima kojima je to najpotrebnije“.

Nakon uvodnog dijela, projektne aktivnosti kao i rezultate projekta „Ruka pomoći“ prezentirala je voditeljica i predsjednica Čadavec pri čemu je posebno naglasila da je ovim img_4994mprojektom, ukupno 35 osoba završilo verificirani program osposobljavanja za posao gerontodomaćice i edukaciju o tome kako započeti vlastiti posao te kako su po završetku osposobljavanja zaposlene ukupno 23 gerontodomaćice. Isto tako, navela je da je jedna od projektnih aktivnosti uz promidžbu projekta, edukacije i koordinacija rada na terenu gerontodomaćica, a osim osiguravanja plaća za 23 nezaposlene osobe, projektom je nabavljena i oprema i potrošni materijal potreban za svakodnevni rad gerontodomaćica.

Projekt „Ruka pomoći“ započeo je s provedbom u 21. rujna 2015. godine i traje do 21. studenog ove godine, a nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška“ dok su projektni partneri Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.318.913,16 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a završnoj konferenciji prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic, pročenica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Služba ureda župana

ruka_pomoci_logo