Održana završna konferencija projekta „Ja sam promjena-VOLONTIRAM“

Završna tiskovna konferencija povodom završetka projekta „Ja sam promjena-VOLONTIRAM“ Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ održana je danas, 24. kolovoza u prostorijama COOR-a Podravsko sunce. Prisutnima se obratila predsjednica Udruge Marija Mraz te je ukratko predstavila rezultate projekta. Konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal kao predstavnik Koprivničko-križevačke županije koja je partner u projektu. Aktivnosti projekta provodile su se na području općine Koprivnički Ivanec i grada Koprivnice, a sudionici su bili učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec, opća populacija s nedovoljno primjenjivog znanja i vještina o volonterstvu Županije te deset odraslih osoba s invaliditetom.
Glavni ciljevi projekta bili su odgoj i obrazovanje za volonterstvo kod osnovnoškolaca i osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije, edukacija o volonterstvu i volonterskom radu djece osnovnoškolskog uzrasta i motiviranje za osobni doprinos razvoja zajednice. Riječ je o projektu koji je odobren na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015.
Radom kroz aktivnosti u projektu, 100 učenika i 10 članova Udruge proširilo je svoja znanja kroz radionice, stekli su nova znanja i vještine, naučili osnove o volonterstvu i volonterskom radu. Provođenjem projekta postigla se viša razina senzibiliteta građana Koprivničko-križevačke županije o mogućnostima volontiranja u zajednici. Doprinijelo se većoj uključenosti djece i osoba s invaliditetom u aktivnosti u lokalnoj zajednici te su korisnici projekta stekli spoznaje o tome kako volonterstvo i volonterski rad valja prihvaćati kao model življenja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.