Održana završna konferencija projekta energetske obnove Osnovne škole Vladimira Nazora u Križevcima  

U Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Križevcima u četvrtak, 9. svibnja održana je završna konferencija projekta energetske obnove školske zgrade, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, kao i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

Projekt je trajao 18 mjeseci, a njime je energetski obnovljeno staro školsko zdanje i dograđena školska zgrada, postavljena je i LED rasvjeta te solarni paneli za grijanje vode. Prijavitelj projekta bila je OŠ “Vladimir Nazor”, a partner na projektu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radovi na obnovi trajali su sedam mjeseci, izvođač je bila križevačka građevinska tvrtka “Radnik”, a ukupna vrijednost projekta je 10.325.462,28 kuna. Od tog iznosa 60 posto su nepovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prigodnim riječima obratili su se ravnatelj škole Igor Brkić, križevački gradonačelnik Mario Rajn te predstavnik tvrtke „Radnik“ Ivan Knok.

Križevačku matičnu, područne škole i malu školu pohađa gotovo 700 djece, a matičnu gradsku školu 600 učenika i učenica.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr