Održana završna konferencija projekta „Drava – Gastrolobby“

U hotelu „Picok“ u Đurđevcu u srijedu, 26. siječnja, održana je završna konferencija projekta „Drava – Gastrolobby“. Projekt koji promiče susret dviju kultura na hrvatsko-mađarskoj granici odobren je za sufinanciranje na temelju prvog natječaja u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Glavni korisnik je Županija Somogy dok su projektni partneri Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na konferenciji su predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati tijekom 12 mjeseci provedbe projekta, a prisutne je pozdravio i župan Darko Koren. Pohvalio je suradnju sa županijom Somogy i naglasio da će nas svi ovakvi projekti suradnje učiniti sposobnima da kao punopravna članica u EU koristimo sve benefite tog položaja. Prisutnima se obratila i Tihana Kraljić državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Pohvalila je rad PORA Razvojne agencije te podsjetila da će suradnja institucija, agencija, uprave i civilnog društva biti u slijedećem periodu neizbježna te da se trenutno mora razmišljati i o među regionalnim agencijama na razini NUTS II .

Uz brojne goste završnoj konferenciji su prisustvovali i WItzmann Mihalya zamjenik župana županije Somogy, Slavko Gračan gradonačelnik Đurđevca, te zamjenik župana Darko Sobota.