Održana završna konferencija projekta “COMMON CROSS BORDER STRATEGY”

U četvrtak, 28. svibnja 2015. godine u Kaposvaru održana je Završna konferencija projekta „CCBS – COMMON CROSS BORDER STRATEGY“ u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013.
Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio zamjenik župana županije Somogy Norbert Biró. Radni dio konferencije započeo je prezentacijom ravnateljice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melitom Birčić, koja je predstavila sve aktivnosti PORE u projektu dok je Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje predstavila temeljne odrednice izrađene strategije za područje Koprivničko-križevačke županije kao i mogućnosti teritorijalne suradnje i pripreme novih projekata u pograničnom području. U nastavku je Marinko Bartulović, zamjenik direktora Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio planiranje teritorijalnog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije. U zadnjem dijelu konferencije je Márk Gábor ispred Glavnog korisnika prezentirao sve ostvarene rezultate projekta.
Prije početka službIMG_0472menog dijela konferencije održana je konferencija za medije.
U okviru konferencije održano je i svečano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja. Navedene agencije predstavljaju operativna tijela koja će za područje Koprivničko-križevačke županije i županije Somogy pripremati zajedničke razvojne projekte. Sporazum o partnerstvu predstavlja potvrdu dosadašnje vrlo dobre i uspješne suradnje dviju agencija na zajedničkim projektima provedenim u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., ali ujedno predstavlja i iskorak u pripremi novih zajedničkih EU projekata iz raznih programa i fondova EU. Sporazum su potpisali čelnici dviju agencija; direktor Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja Sitányi László i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.
Podsjećamo, projekt CCBS se provodio 16 mjeseci u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Glavni korisnik u projektu je bila županija Somogy dok su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije bili projektni partneri. Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija bili su partneri suradnici. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 114.201,47 EUR.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja