Održana završna konferencija projekta Amazon of Europe Bike Trail i 5. sastanak Upravnog odbora Amazing AOE

U Moravskim Toplicama u Republici Sloveniji u razdoblju od 5. do 7. listopada održan je posljednji, 11. sastanak Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail i završna konferencija, te 5. sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe. Uz predstavnike projektnih partnera iz austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, sastancima su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije koja je regionalni koordinator i partner u projektima.

U sklopu 11. sastanka Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail održana je i završna konferencija s obzirom da se nakon 40 provedbenih tjedana projektne aktivnosti privode kraju, dok Županija je ispunila sve planirane zadatke i obaveze. U sklopu projekta na području pet država postavljeno je više od 1.300 prometnih znakova i drugih obilježja biciklističke rute, a Županija je sudjelovala s opremom vrijednom 590.000,00 kuna, uključujući 121 prometni znak, velikim i malim informativnim pločama, dva odmorišta na jezerima Šoderica i Čingi-lingi te solarnim setovima za popravak bicikala uz odmorišta. Postavljena infrastruktura namijenjena je turistima i rekreativnim biciklistima koje interesira područje UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, stoga se aktivno radi i na uspostavi web stranice rezervacijskog centra putem kojeg će biti omogućena rezervacija smještaja uzduž tri rijeke u pet država, a uključeni su svi lokalni iznajmljivači koji su iskazali interes.

Nakon press konferencije kojom je najavljen završetak projekta te su prezentirani postignuti rezultati, održano je međupartnersko umrežavanje na kojem se razgovaralo o potencijalnim budućim zajedničkim projektima. Nastavno, održana je radionica u suradnji svih projektnih partnera koja je rezultirala konkretnim projektnim idejama iz područja održivog turizma, zelenih regija, energetske učinkovitosti i infrastrukture, mobilnosti te socijalnih inovacija.

Održan je i 5. sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe na kojem se razgovaralo o izradi zajedničke strategije temeljem prethodno provedenih aktivnosti kroz koje je definiran zajednički potencijal sudionika. Uz prezentaciju napretka projektnih aktivnosti i financijskih pokazatelja, razgovaralo se i o komunikacijskim alatima i plasiranju projekta na društvene mreže.

U sklopu projekta trenutno je u tijeku postupak opremanja Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, za koju Županija nabavlja hologramsku tehnologiju te prilagođeni virtualni sadržaj za prezentaciju baštine posjetiteljima.

INFORMACIJE O PROJEKTIMA

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera. Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 173.450,00 eura.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

* * *

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.

Služba ureda župana