Održana Završna konferencija IPA projekta „Razvoja ljudskih potencijala u svrhu povećanja upotrebe solarne energije“

U četvrtak 21. svibnja u prostorijama Restorana Vojarna u Križevcima održana je Završna konferencija provedbe IPA projekta „Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja upotrebe solarne energije“. Na konferenciji je prezentiran završetak i rezultati provedbe projekta te je održana i svečana dodjela uvjerenja polaznicima koji su uspješno položili provedbene programe.
Konferenciji su kao predstavnici Koprivničko – križevačke županije koja je bila partner u projektu sudjelovali voditelj pododsjeka za energetiku, promet i poslove zaštite i spašavanja Radovan List i Nataša Krobot Hrastić viša savjetnica za međunarodne odnose, dok su se u uvodnom govoru obratili i predstavnici preostalih partnera, HZZ-a područni ured Križevci, Bjelovarsko-bilogorske županije te HZZ-a područni ured Bjelovar.
Projekt Instruktažnog centra ustanove za obrazovanje odraslih pod nazivom „Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja upotrebe solarne energije“ uspješno je prošao oba kruga natječaja te je 27. studenog 2013. godine potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta iz sredstava Europske unije, kroz IPA komponentu VI-Razvoj ljudskih potencijala.
Ukupan iznos troškova projekta iznosi 175.267,71 eura od čega EU financira 160.086,87 EURA, odnosno 91,33%. Cilj projekta je poticanje rasta zapošljavanja u Hrvatskoj kroz pripremu i provedbu inicijativa lokalnog razvoja koje podupiru provedbu politike razvoja ljudskih potencijala. Isto tako projekt ima cilj razvoj ljudskih potencijala kroz provedbu suvremenih predavačkih metoda i razvoj inovatinih zanata koji sadrže kompetencije tražene na tržitu rada.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.