Održana zajednička međunarodna radionica u okviru provedbe projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY

U srijedu, 29. travnja 2015. godine u Koprivnici, u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održana je zajednička međunarodna radionica svih projektnih partnera u okviru provedbe projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY (CCBS). Radionici su uz predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, predstavnicu Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Koprivničko-križevačke županije te predstavnika Glavnog korisnika projekta Márk Gábora, prisustvovali i László Sitányi, direktor Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja, Zoltán Pámer voditelj odjela za međunarodnu suradnju Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja te Zoltán Haász, vanjski ekspert za teritorijalni razvoj županije Somogy.
Na radionici se raspravljalo o potencijalnoj budućoj suradnji projektnih partnera na prekograničnim projektima za apliciranje na natječaje u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova iz novog Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. Od prioritetnih područja projekata obje strane su iskazale interes za projekte koji potiču razvoj županijskog gospodarstva, projekte vezane za turizam i zaštitu okoliša, međuinstitucionalnu suradnju te projekte iz sektora obrazovanja.
U drugom dijelu radionice sublimirane su sve dosadašnje aktivnosti projekta CCBS, a predstavnik Glavnog korisnika projekta Márk Gábor je napomenuo da od projektnih aktivnosti još preostaje organizacija Završne konferencije čiji je termin planiran za kraj svibnja u Kaposvaru.
Nakon sastanka održana je i press konferencija na kojoj su župan Koprivničko-križevačke županije i župan županije Somogy sa suradnicima naglasili vrlo uspješnu dosadašnju suradnju ne samo između dviju županija, već i između brojnih institucija i ostalih partnera s obje strane granice koji su zajednički proveli velik broj EU projekata.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja