Održana umjetnička kolonija „Alpe Adria Srce naive“

U društvenom domu u Hlebinama je od 30. svibnja do 1. lipnja održana umjetnička kolonija „Alpe Adria Srce naive“. Ova manifestacija održana je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, Općine Hlebine i Muzeja grada Koprivnice, a uz partnerstvo Turističkog društva Ptuj (SLO), Folklorne grupe „Hajdenjaki“ Unterpullendorf (A) i Centra za kulturu Letenye (HU). Manifestacija je organizirana kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran.

Umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“ je organizirana sa svrhom promocije naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, te je okupila umjetnike iz regija članica Saveza. Uz 11 umjetnika iz Podravine, članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, na koloniji je stvaralo i šest umjetnika iz Mađarske i Austrije.

Događaj je svečano otvoren u petak 30. svibnja, uz prigodne govore načelnice Općine Hlebine Božice Trnski, predsjednika Udruge hlebinskih slikara Zlatna Kolareka i zamjenika župana Ivana Pala, te nastup hlebinskog KUD-a.

Tijekom umjetničke kolonije umjetnici su uz svoje radove oslikali i jednu prigodnu Pisanicu od srca, koja će zajedno s radovima s kolonije u drugom dijelu godine biti izložena na izložbama koje se će se organizirati u regijama članicama Saveza.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove