Održana treća sjednica Organizacijskog odbora 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije

U Maloj gradskoj vijećnici u Križevcima, u ponedjeljak 30. listopada održana je 3. sjednica Organizacijskog odbora 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać.

Na sastanku su članovi Organizacijskog odbora izvijestili o provedenim aktivnostima vezanim uz pripremu sajma te su dogovorene daljnje obveze i zaduženja. Podsjetimo, 20. Obrtnički i gospodarski sajam održat će se od 10. do 12. studenoga u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, dok je svečano otvorenje na rasporedu u petak, 10. studenog s početkom u 11,00 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Tijekom tri dana održavanja Sajma pripremljena su brojna događanja i sadržaji, primjerice tradicionalna Revija frizura i modna revija te 1. Dani inovativnih ideja u organizaciji Inovatorskog društva „Marcel Kiepach“ Križevci i Studentsko poduzetničko-tehnološkog inkubatora Bjelovar. Što se radionica tiče, posjetitelji će moći prisustvovati cjelodnevnoj radionici 3D printanja, 3D skeniranja, CNC glodanja i laserskog graviranja i rezanja, radionici izrade kalupa za personalizirane praline i čokolade za čokolateriju Hedona Križevci, radionici izrade personaliziranih autohtonih suvenira Koprivničko-križevačke županije korištenjem novih tehnologija te kreativnim radionicama obrta Ember, na kojim će se učiti o decoupage tehnici, transfernoj tehnici i 3D modeliranju.

Također, u petak će se na Strossmayerovom trgu, s početkom u 20,00 sati, održati Martinje po Križevačkim štatutima, a u subotu u 11,00 sati okrugli stol na temu „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva“ na kojem će se predstaviti moguća rješenja ovog velikog problema današnjice.

Za poljoprivrednike je u nedjelju u 10,00 sati organizirano predavanje „Mjera 1 Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja i Mjera 2 Savjetodavne službe, službe za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom i pomoć poljoprivrednim gospodarstvima”, dok će se u 11,00 sati održati prezentacija natječaja LAG-ova namijenjenih financiranju projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Uz to, sve dane Sajma održat će se prezentacije obrtničkih zanimanja učenika strukovnih škola te izložba malih životinja.

Sajam će tradicionalno završiti izborom najatraktivnijeg izložbenog prostora, nagradnom igrom Komunalnog poduzeća Križevci te nagradnom igrom Sajma, na kojoj je glavna nagrada Prima kuhinja s kućanskim aparatima.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr