Održana tradicionalna manifestacija „Peščani svojemu gradu“

U sklopu Picokijade ispred Društvenog doma Mladen Markač u Đurđevcu održana je priredba „Peščani svojemu gradu“ kojoj je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Na samom početku prigodne riječi uputila je predsjednica Mjesnog odbora Ljubica Cestar nakon čega se prisutnima obratila predsjednica Rupčić pohvalivši rad Udruge i svih koji podupiru ovakve događaje. Riječi podrške uputio je i predsjednik Udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka, general Mladen Markač, a sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Željko Lacković pohvalivši ovu već tradicionalnu manifestaciju koju Peščani organiziraju kao poklon svojemu Gradu.

Za kulturno-umjetnički dio pobrinulo se Kulturno-umjetničko društvo Grgur Karlovčan iz Kalinovca, a nastupila je i Udruga cimbalista Hrvatske kao i članovi Sportsko-kulturne udruge Peski SKUP i Udruge sv. Juraj Đurđevac koji su prikazali borbe mačevanja i haramijske odore.

Tom su prigodom, kao poklon Gradu Đurđevcu i građanima, Peščani uručili jednu veliku pisanicu oslikanu od strane članova Udruge Peski-Art.

Služba ureda župana

Izvor slika: djurdjevac.eu