Održana tematska sjednica Odbora za komunalne djelatnosti Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U utorak, 04. prosinca 2012., na lokaciji odlagališta komunalnog otpada Piškornica održana je tematska sjednica  Odbora za komunalne djelatnosti Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, s ciljem upoznavanja o razvoju projekta  Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske  „Piškornica“  u Koprivničkom Ivancu. Uz članove Odbora na čelu sa predsjednikom Vladom Miklobušecom sjednici su nazočili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac te direktor Piškornice d.o.o.  Mladen Jozinović.  

Mladen Jozinović  je nazočne izvjestio o visokom stupnju realizacije projekta RCGO Piškornica koji je kao takav jedini u Republici Hrvatskoj pripremljen i predviđen za financiranje sredstvima iz Strukturnih fondova EU u trećem kvartalu 2013. godine. Na licu mjesta prezentirao je gdje će unutar zahvata budućeg Centra biti  njegovi elementi poput MBO postrojenja, bioreaktorskog odlagališta i ostalo. Osvrnuo se na rješavanje pitanja imovinsko-pravnih odnosa za što je Piškornici dio sredstava osiguran beskamatnim zajmom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a dio zemljišta izvlastit će RH, kao i na izgradnju pristupne ceste sa biciklističkom i pješačkom stazom, što je također predviđeno za financiranje od strane nadležnih državnih institucija, a dijelom i za sufinanciranje sredstvima EU.

Predsjednik Odbora Vlado Miklobušec istaknuo je zadovoljstvom napretkom projekta. Najavio je da će Odbor i dalje pratiti sve aktivnosti vezane uz ovu tematiku.

PIŠKORNICA D.O.O.