Održana svečanost obilježavanja ustroja 145. Borbene grupe

Nakon 18 godina u subotu, 24. listopada u Koprivničkim Bregima okupili su se branitelji i obitelji poginulih članova 145. Borbene grupe.

Koprivničko – križevačka županija pružila je potporu u organizaciji svečanosti kojom je obilježeno ustrojavanje 145. Borbene grupe koja je sudjelovala u Domovinskom ratu u koju je bilo okupljeno preko dvjestotinjak dragovoljaca s područja Županije.

Na samom početku minutom šutnje odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim vitezovima iz 145. Borbene grupe kao i svim Hrvatskim braniteljima i svim junacima slavne hrvatske povijesti koji su ginuli za našu domovinu.

Između ostalih, prisutnima su se prigodnim riječima obratili načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

IMG_8369Župan je zahvalio svim hrvatskim vitezovima koji su sudjelovali u stvaranju Lijepe naše, prisjetivši se onih koji su dali svoj život te naglasio kako stvaranje Lijepe naše nije završilo, već je treba i dalje graditi za generacije koje tek dolaze.

Uslijedilo je osnivanje kluba Udruge veterana 145. brigade HV-a na kojem je izabrano rukovodstvo Udruge: za predsjednika kluba Udruge veterana 145. brigade HV-a izabran je Pero Šaš, a za tajnika Nenad Matić. Ovim putem pozivaju se svi branitelji da se učlane u udrugu veterana 145. brigade HV.

U ime Koprivničko – križevačke županije podršku današnjoj svečanosti pridružili su i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Darko Sobota.

Uoči same svečanosti u prostorijama Općine Koprivnički bregi predstavnici 145. brigade Hrvatske vojske uručili su županu Korenu i zamjeniku Soboti monografiju koja je posvećena poginulim braniteljima, pripadnicima 145. brigade HV-a, kao i svim umrlima koji su pošli za svojim prijateljima u proteklih 20 godina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.