Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Koprivnički Bregi

U Društvenom domu u Koprivničkim Bregima jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a u sklopu proslave Dana općine i blagdana sv. Roka.

Uvodno se okupljenima obratio načelnik Mato Kuzminski koji je kazao kako je cilj za naredno razdoblje osigurati što više sredstava iz fondova Europske unije, obzirom na skroman proračun, te dodao kako će se općinske aktivnosti usmjeriti djeci i mladima. Mladima će se pomoći u rješavanju stambenog pitanja, a u planu je nadogradnja vrtića i podrška udrugama.

Od ostalih planova, načelnik Kuzminski je izdvojio zamjenu javne rasvjete te modernizaciju kuhinje u Društvenom domu u Glogovcu i Društvenog doma u Jeduševcu, uz ostale manje projekte.

 

Zamjenik Ljubić čestitao je mještanima Općine Koprivnički Bregi njihov dan te dodao kako im je Županija, kao i dosad, na raspolaganju za svu potrebu podršku, a to se posebno odnosi i na županijsku ustanovu PORA-u Regionalnu razvojnu agencija koja jedinicama lokalne samouprave pomaže u učinkovitijem apliciranju na EU fondove.

Okupljenima su se još obratili saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, a sjednici su prisustvovali i brojni drugi načelnici općina, članovi Županijske skupštine te predstavnici ustanova i udruga.

Za kulturno-umjetnički program bio je zadužen KUD Rudar Glogovac i ŽVS „Rudarice“ koji djeluje u sklopu KUD-a.

 

Fotografije: Drava.info

Služba ureda župana