Održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Koprivnica u četvrtak, 19. prosinca održana je proširena svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik HGK – Županijske komore Koprivnica  i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar koji se uvodno osvrnuo na poslovnu 2019. godinu. Istaknuo je kako se godina privodi kraju s punim optimizmom te da veseli podatak o sve većem broj gospodarskih subjekata s područja županije koji ostvaruju zapažene rezultate na tržištu.

„Ove godine imamo razlog  za dodatno zadovoljstvo jer su naši poduzetnici dobili posebna priznanja i ovim putem još jednom čestitam Ivanu Kataviću na nagradi HGK za životno djelo, tvrtki RASCO koji je dobila  Zlatnu kunu za inovaciju te Igoru Benakoviću na nagradi za menadžera godine koju je dodijelila CROMA. Sve to ulijeva dodatni optimizam u županijskog gospodarstvo da ćemo i iduće godine tako nastaviti. Naši su gospodarstvenici generirali i nove trendove koje se prihvaćaju i na nacionalnoj razini, poboljšao se standard zaposlenika u tvrtkama koje više brinu o svojim radnicima, cijena kapitala nikad nije bila niža pa se očekuje i dodatna realizacija investicijskog potencijala kroz projekte. U idućoj godini moramo unaprijediti poslovne procese, slijediti razvojne trendove i tehnologije kako bi kreirali nova radna mjesta te kreirati optimizam, ne samo u našim tvrtkama nego i u javnim nastupima. Županijsko gospodarstvo može biti primjer  ostalima jer u dobroj smo kondiciji i vjerujem kako će iduća poslovna  godina biti još bolja i uspješnija“, kazao je Pucar.

Župan Darko Koren zahvalio je Županijskoj komori Koprivnica na suradnji te napomenuo kako brojni gosti koji dolaze u županiju često imaju bolju percepciju o županijskom gospodarstvu, od nas samih.

„Ovogodišnji laureati, dobitnici vrijednih nagrada koje smo ugostili u Županijskoj upravi kako bi im odali priznanje su pokazatelj  da se upornošću i predanim radom može uspjeti i u zahtjevnijim gospodarskim prilikama. Prije nekoliko dana imao sam priliku premijeru Plenkoviću i ministrima na sastanku u Županiji predstaviti projekte koje su od velikog značaja za razvoj našeg gospodarstva te smo za njih dobili podršku. U sklopu sastanka potpisani su i ugovori o aglomeraciji Koprivnice i Đurđevca vrijedni 835 milijuna kuna, a to su vrijedne investicije u javnom sektoru koje će generirati daljnji gospodarski razvoj.  Na sastanku Vlade RH i župana, kao kruna višegodišnje pripreme reforme javne uprave, potpisan je i Sporazum o preuzimanju poslova ureda državne uprave kojim se javna uprava smanjila. Pomaci su vidljivi, a našim gospodarstvenicima treba zahvaliti što smo među vodećim gospodarstvima u Hrvatskoj. Podravka ima povijesno dobre rezultate poslovanja, ona je lokomotiva koja nas sve vuče prema naprijed i pokreće brojne procese ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. Po svim gospodarskim pokazateljima s optimizmom možemo gledati na iduću godinu“, zaključio je župan Koren te poželio svima sretne blagdane i uspješnu novu poslovnu godinu.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec, gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić te saborski zastupnik Damir Felak koji su izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim gospodarskim rezultatima te izrazili nadu da će pokazatelji biti još bolji u narednoj godini.

Na sjednici  je potpisan i Sporazum o donaciji Zakladi za stipendiranje učenika i studenata za koju su sredstva osigurale tvrtke Podravka, Belupo i Radnik, a potom je upriličena i svečana dodjela Ugovora o stipendiranju novim stipendistima Zaklade HGK – Županijske komore Koprivnica. Stipendije u iznosu od 1500 kuna mjesečno su primili studenti  Branko Kautero, Marija Fabijanec, Marija Matos, Jelena Martinčić i Dorotea Perović.

Sjednici su uz članove Gospodarskog vijeća prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, direktor Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Koprivnica sa suradnicima te brojni ugledni gospodarstvenici najvažnijih gospodarskih subjekata s područja Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana