Održana svečana promocija turističkog filma Koprivničko-križevačke županije

Svečana promocija turističkog filma Koprivničko-križevačke županije održana je u srijedu 30. prosinca u kino dvorani Velebit te okupila brojne uzvanike iz društvenog i političkog života.

Ovaj filmski projekt napravljen je kao promo spot u trajanju od tri minute koji te kao promotivni film dokumentarno igranog karaktera koji traje gotovo 21 minutu. Kratki spot namijenjen je promociji na webu i društvenim mrežama te je posebno namijenjen mlađim dobnim skupinama, a najavljuje najznačajnije kadrove dokumentarno igranog filma. U projekt je uloženo dvjesto tisuća kuna, a na njegovoj izradi sudjelovali su domaće snage iz Koprivničko – križevačke županije.

Direktor Turističke zajednice Koprivničko- križevačke županije Zdravko Mihevc istaknuo je kako najveći problem tijekom izrade filma bio sve ljepote Županije staviti u 20 minuta te objasnio kako je film nastao:

„Napravljen je na način da smo predstavili dva filma jedan koji je više namijenjen internetu i modernim medijima, a drugi je nešto duži koji bi trebao dati sveobuhvatnu sliku o našoj Županiji, ali u biti i o njezinom turističkom dijelu.“

Župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Županijske Turističke zajednice istaknuo je cilj turističkog filma:

„Imali smo film „Med Dravom i gorom“ koji je doživio već desetu godišnjicu pa smo smatrali da je potrebno osvježiti sve bitne elemente naše zajednice. U filmu smo željeli pokazati prostor naše Županije, od rijeke Drave na istočnom dijelu pa do planine Kalnik na zapadu, upoznati buduće posjetitelje s našim gradovima i općinama i s turističkim manifestacijama koje su posebne ili specifične za ovaj naš prostor.“

Oba filma koristit će se u promotivne svrhe županije u Hrvatskoj i inozemstvu stoga su napravljene verzije s engleskim, njemačkim, talijanskim i mađarskim titlovima.

Na kraju promocije, Gordana i Miroslav Evačić izveli su „Pokraj vode Drave“, glazbenu temu koja se provlači kroz film o Koprivničko – križevačkoj županiji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.