Održana svečana dodjela nagrada za najljepši dječji putopis „Putositnice 2017.“

U organizaciji Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ danas je u dvorani Domoljub u Koprivnici održana peta po redu svečana dodjela nagrada za najljepši dječji putopis „Putositnice 2017.“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Ravnateljica škole Gordana Gazdek Buhanec uvodno je zahvalila svim učenicima, profesorima i školama na trudu i radu koji su uložili u sastavljanje putopisa te Koprivničko-križevačkoj županiji na pokroviteljstvu i podršci koju godinama pruža školi.

Zamjenik Pal pozdravio je prisutne te kazao: „Ovakav hvalevrijedan projekt mogao je nastati samo u školi koja ima pravi tim nastavnika, kao i pravu osobu na čelu tog tima.“ Također je uputio čestitke svim sudionicima, kao i dobitnicima nagrada.

Na natječaj je prijavljen 71 rad, od čega je izdvojeno pet najuspješnijih putopisa:

  1. „Ožujak u pohodu kroz Gorski kotar“ učenice 8. razreda OŠ Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi, Laure Gadanec (mentorica Ana Derenčinović Shala)
  2. „Povratak u djetinjstvo“ učenice 8. razreda OŠ „Milan Brozović“ iz Kastava, Mihaele Pavlinić (mentorica Barbara Babić)
  3. „Na putu s putopiscem“ učenika 7. razreda OŠ „Eugena Kvaternika“ iz Velike Gorice, Ivana Fujsa (mentorica Melita Delić)
  4. „Od Podravine do Dalmacije“ učenice 8. razreda Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice, Hane Tetec (mentorica Maja Petričević)
  5. „Prkači, pocuknje i još nešto o Virju“ učenice 8. razreda OŠ Prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja, Erin Cikoš-Ivašković (mentorica Danijela Sunara-Jozek)

Manifestaciji je prisustvovala i predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, kao i autor skulptura Antuna Nemčića Gostovinskog Dragutin Ciglar, koje su najuspješniji učenici dobili na poklon.

Služba ureda župana