Održana Skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije održana je krajem prošlog tjedan na kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren. Na sjednici je podneseno Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije za proteklu 2014. godinu.

U radnom dijelu sjednice obratio se i župan Koren riječima: “Svjestan sam da vatrogascima nije lako, uz sve nedaće koje ih snađu i poplave i vatra tu su i financijska sredstva, bez kojih ništa od ovih postignuća ne bi bilo ostvarivo. Županija će i dalje aktivno podržavati vatrogastvo i njen rad jer vatrogastvo je temelj svakog društva“.

Predsjednik VZKKŽ Ivan Matosović posebno je zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i svima koji prate i podupiru njihov rad, jer bez osiguranih financijskih sredstava ne bi bilo moguće ostvariti planirane Programe rada i aktivnosti. Predsjednik Matosović osvrnuo se na ulogu vatrogasaca u prošlogodišnjim poplavama i dodao „Uz sve aktivnosti na spašavanju ljudi i imovine, kao i pružanju pomoći stradalima uslijed poplava u istočnoj Slavoniji vatrogasci naše Županije učestvovali su na svim aktivnosti koje su provodile Županija, Hrvatska vatrogasna zajednica i Sektor za vatrogastvo, kao i jedinice lokalne samouprave i uprave“.

Posebnu pažnju Vatrogasna zajednica posvetila je obrazovanju vatrogasnih kadrova, jer bez njih nema napretka u vatrogastvu, a mi smo sigurni da imamo snage i volje da i nadalje ostanemo u samom vrhu hrvatskog vatrogastva“ rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.