Održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje

Stožer za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije održao je 26. veljače sjednicu o trenutnom stanju vodotoka i poduzetim mjerama obrane od poplava na području jedinica lokalne samouprave Koprivničko-križevačke županije.
Na početku sjednice prisutnima se obratio župan Koren koji je naglasio važnost mjera pripremljenosti u slučaju poplava u pojedinim općinama, „jer poučeni prošlogodišnjim iskustvom neke općine nisu se adekvatno pripremile te su nastali problemi u nabavi potrebnih materijala za obranu od poplava“, rekao je župan Koren.
Sjednici Stožera su prisustvovali predstavnici općina i gradova koji su izvijestili o trenutnom stanju na terenu i pripremljenosti u slučaju potrebe za djelovanjem.
Načelnik Stožera Pal pohvalio je suradnju Stožera i gospodina Josipa Fučeka iz Hrvatskih voda koji je vrlo operativno rješavao nastale probleme na terenu. Pročelnik područnog ureda zaštite i spašavanja Koprivnica Ivan Kramarić i vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan osvrnuli su se na probleme prijašnjih godina, a posebno na području najugroženijih općina Drnje, Koprivnički Bregi i Hlebine.
Na kraju sjednice Stjepan Behin, stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja prezentirao je obveze jedinica lokalne samouprave temeljem Zakona o zaštiti i spašavanju te prikazao što se sve napravilo prošle godine u sustavu obrane od poplava.
Zaključeno je kako naglasak suradnje Županije i JLS-a treba biti na preventivnom djelovanju u obrani od poplava kako bi se izbjegla iskustva prošlih godina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.