Održana sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice

U Društvenom domu u Miholjancu održana je sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, na čijem se dnevnom redu našlo donošenje Plana rada i Financijskog plana za sljedeću godinu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, pozdravnu riječ u ime domaćina uputio je predsjednik DVD-a Miholjanec Vladimir Tomec, a okupljene je pozdravio i zamjenik načelnika Općine Virje Davor Čižmešinkin.

Članovi Skupštine zatim su jednoglasno usvojili Plan i Program rada te prijedlog Financijskog plana Vatrogasne zajednice za 2019.godinu, kao i nekoliko odluka važnih za financiranje i rad Vatrogasne zajednice. Također, prihvaćen je i drugi rebalans financijskog plana za 2018. godinu, zbog dobivenih financijskih sredstava iz DUZS Sektora za vatrogastvo, namijenjenih popravku vatrogasnih vozila. Uz to, Skupština je većinom glasova nazočnih donijela odluku o usvajanju Pravilnika o sufinanciranju vatrogasnih natjecanja.

Iscrpno izvješće o vatrogasnim intervencijama za razdoblje od 1. siječnja do 30. studenoga 2018. godine kao i informacije o provedbi dislokacija tijekom 2018. godine podnio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, koji je tom prilikom iznio niz statističkih podataka.

Na prijedlog delegata Branka Vucikuje, članovi Skupštine jednoglasno su donijeli odluku da svi vatrogasci koji su odlikovani najvišim vatrogasnim odlikovanjima – poveljom i plaketom s likom Gjure Stjepana Deželića te poveljom i plaketom s likom Mirka Kolarića postaju počasni članovi Skupštine Vatrogasne zajednice.

Služba ureda župana

Fotografije: Krešimir Juratović