Održana sjednica Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije

U četvrtak, 6. studenoga u prostorijama Županije održana je sjednica Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik dr. Mato Devčić uvodno je pozdravio članove Savjeta, nakon čega se okupljenima obratila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja. Zbog važnosti teme, uz članove Savjeta za zdravlje, na sjednicu su pozvani i drugi zdravstveni djelatnici Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.
Nakon uvodnog dijela razmatralo se o aktualnoj situaciji epidemije ebole u Africi i postavljanju protokola zbrinjavanja zaraženih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Izvjestitelji na tu temu bile su dr. Draženka Vadla, dr. Vesna Mađerić i dr. Vlatka Janeš-Poje koje su kratkom prezentacijom izvijestile prisutne o protokolu vezanom za sprečavanje širenja zaraze ebolom.
Nadopuna dnevnog reda odnosila se na razvoj palijativne skrbi u Koprivničko-križevačkoj županiji, sukladno Strateškom planu razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Savjet je razmatrao potrebe palijativne skrbi u našoj Županiji. Na temelju istraživanja Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, na sjednici je zaključeno da je razvoj palijativne skrbi prioritet Županijskog Savjeta za zdravlje. U skladu s tim, Savjet će predložiti županu osnivanje županijskog projektnog tima za daljnji razvoj palijativne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije.

Upravni odjel za zdravstveno-socijalne djelatnosti