Održana sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora županijske Vatrogasne zajednice

U prostorijama Vatrogasnog dom Rasinja održana je sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i referent za poslove zaštite Krešimir Škvorc.

Sjednica je bila priprema za održavanje izborne Skupštine VZKKŽ pa su sukladno dogovoru požarnih područja Koprivnica, Križevci i Đurđevac utvrđeni su prijedlozi za članove tijela i komisija VZŽ, predsjednika te dvoje zamjenika predsjednika, a izbor istih izvršit će Skupština VZŽ sukladno Statutu. Izborna skupština VZŽ održat će se 21. rujna 2021. godine s početkom u 19:00 sati u Društvenom domu Sigetec. Okupljeni su zatim upoznati s informacijama o redovnim dislokacijama u NP Brijuni i DIP Divulje, Split te Kampu vatrogasne mladeži.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju naglasio važnost vatrogastva i vatrogasaca te provođenja protupožarnih aktivnost, ujedno se zahvalivši na pomoći prilikom provođenja mjera zaštite od bolesti COVID-19. Pročelnica Ivančić osvrnula se na dobru suradnju s VUKKŽ, naglasivši da stručne službe Županije stoje na raspolaganju svim vatrogasnim organizacijama.

V.d. zapovjednika VZKKŽ Zvonimir Habijan upoznao je prisutne s nabavom vatrogasnih vozila iz Projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“ i programa Ministarstva poljoprivrede, a na kraju sjednice p.o. predsjednik VZKKŽ Branko Vucikuja zahvalio je svim vatrogasnim organizacijama na aktivnostima koje su provodile i dobroj suradnji.

Služba ureda župana

Fotografije: Izvjestitelj VZKKŽ Krešimir Juratović