Održana sjednica Organizacijskog odbora XV. Županijske izložbe vina

U Domu kulture u Starigradu, 5.travnja, održana je prva sjednica Organizacijskog odbora XV. Županijske izložbe vina, kojoj je predsjedao Mario Županić u ime domaćina manifestacije, Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“.

Izložba će se održati 5. i 6. svibnja u Domu kulture u Starigradu, s time da program 5. svibnja počinje u 19 sati, dok Večer zlatnih vina, koja je na rasporedu 6. svibnja, počinje u 20 sati.

Prijem uzoraka vršit će se 17. i 18. travnja također u starigradskom Domu, a kotozacija će iznositi 100 kuna za prvi uzorak te 80 za svaki sljedeći. Ocjenjivačka komisija sastojat će se od pet članova, a za ocjenjivanje i degustaciju potrebno je predati četiri boce bijelog vina, odnosno tri boce voćnog ili crnog vina.

Također, važno je na svim pratećim dokumentima, prijavama, plakatima i obavijestima za javnost koristiti znakovlje i ambleme organizatora – Koprivničko-križevačke županije, županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara, županijske Turističke zajednice te Udruge „Fran Galović“.

Svrha Izložbe je promocija vinogradarstva i vinarstva na području Županije, a u sklopu manifestacije proglasit će se i Županovo vino za 2017. godinu.

Služba ureda župana