Održana sjednica Organizacijskog odbora 18. obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko – križevačke županije

Organizacijski odbor 18. Obrtničkog i gospodarskog sajma u četvrtak, 1. listopada održao je radni sastanak u maloj Gradskoj vijećnici u Križevcima.
Na dnevnom redu su bile organizacijske pripreme za Obrtnički i gospodarski sajam koji će se održati od 6. do 8. studenoga 2015. pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta.
Utvrđen je program sajma u okviru kojeg će uz tradicionalni dio programa (prezentacija obrtničkih zanimanja, modna revija i revija frizura, izložba malih životinja itd.) biti organizirane prezentacije i seminari: „Prezentacija obrtničkih zanimanja-primjeri dobre prakse“ i seminar „Prvi korak u poduzetništvo“ prvog dana Sajma, „Mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz EU sredstava“ i „Internet marketing – Zašto imati web stranicu“ u subotu te „Predstavljanje mjere iz programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.“ i „Predstavljanje županije Zala, Republika Mađarska“ u nedjelju, 8. studenoga.
Zabavni program prilikom otvorenja sajma pripremit će županijska Turistička zajednica i Turistička zajednica Grada Križevaca, s time da će za vrijeme cijelog sajma biti organizirano predstavljanje turističke ponude naše Županije u suradnji s udrugama uzgajivača konja „Bilogorski rendžeri“ i „Potkalnički konjari“.sajamm
Odlučeno je da će cijena ulaznice biti 10 kn, te da će kao dio nagradne igre poslužiti za evidentiranje broja posjetitelja sajmu, a prva nagrada će biti mini traktor koji će organizatori osigurati u suradnji s tvrtkom Pevec koja će i ove godine biti jedan od sponzora Obrtničkog i gospodarskog sajma.
Župan Darko Koren pozvao je sve suorganizatore da ulože dodatni napor za animiranje što većeg broja izlagača i posjetitelja, a informirao je ostale članove Organizacijskog odbora o načinu predstavljanja Požeško-slavonske županije koja je županija partner na 18. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije.
ORGANIZATOR SAJMA: Koprivničko-križevačka županija
SUORGANIZATORI: Grad Križevci, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, HKG Županijska komora Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca.
NOSITELJ TEHNIČKE I FINANCIJSKE ORGANIZACIJE: Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.