Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Dana 21. siječnja 2014. godine održana je 20. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća kojom je na simboličan način obilježen Dan socijalnog partnerstva. Prigodnim riječima prisutnima se obratio predsjednik Davor Vrbek te naglasio da se otvorenim socijalnim dijalogom stvara pozitivna klima koja vodi do uspješnog poduzeća što  bi trebao biti prioritet svake vlasti.

Prisutnima je  Romano Vaupotić iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke podnio Izvješće o stanju kriminaliteta u 2013. godini. Prema njegovim riječima, prošle je godine policija riješila skoro 78% kriminalnih slučajeva što oslikava uspješnost rada policije. Što se tiče gospodarskog kriminaliteta, najviše je slučajeva zabilježeno iz područja nedozvoljene trgovine (najčešće duhanom).

Osvrt na radno zakonodavstvo tj.  Nacrt Zakona o radu za koji je otvorena javna rasprava, prezentirao je  Mirko Habijanec s posebnim naglaskom  na kolektivne ugovore, minimalnu plaću, zapošljavanje na određeno vrijeme i drugo. Nakon konstruktivne rasprave o spomenutom Nacrtu donesen je zaključak  koji će ispred GSV-a Koprivničko-križevačke županije biti dostavljen Uredu za socijalno partnerstvo. Sjednici GSV-a bili su nazočni zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i privremeni pročelnici Marina Horvat Pavlic, Branka Cuki i Marijan Štimac.

 

Gospodarsko-socijalno vijeće