Održana redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U utorak 10. prosinca  u prostorijama vatrogasnog doma u Rasinji održana je sjednica Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odbora i delegata Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Sjednici su ispred Koprivničko-križevačke županije  prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić sa suradnicim te načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan i vatrogasni inspektor Stjepan Lončar.

Sjednicu Skupštine je vodio zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor, a uvodno su se prigodnim riječima obratili načelnik Kolman i predsjednik DVD-a Rasinja Davor Tetec.

Na sjednici je donesen Plan i program rada za 2020. godinu koji je izložio županijski vatrogasni zapovjednik Habijan te  rebalans Financijskog plana za 2019. godinu, kao i Financijski plan za 2020. godinu s projekcijom za 2021. i 2022. godinu. Donesene su i odluke vezane za doznaku sredstva Koprivničko-križevačke županije za nabavku opreme te ostale odluke neophodne za rad Zajednice tijekom 2020. godine.

Županijski vatrogasni zapovjednik izvijestio je  o dislokacijama te  o broju intervencija izvršenih tijekom 2019 godine. Vatrogasni inspektor Stjepan Lončar upoznao je nazočne o izvršenom nadzoru vatrogasnih društava, a na sjednici su prezentirani i Planovi temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnim mjera zaštite od požara, a donesen je i  Pravilnik o provođenju postupka jednostavne nabave VZ Koprivničko – križevačke županije. Sudionici sjednice su se u raspravi dotakli i teme novog Zakona o vatrogastvu, a tzavršnu riječ prisutnima je uputio zamjenik župana Ljubić koji je pohvalio rad županijske Vatrogasne zajednice te poželio da u narednom razdoblju intervencija i opasnih situacija s kojima se vatrogasci u radu susreću bude što manje.

Služba ureda župana