Održana redovna izvještajna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko –križevačke županije

U četvrtak, 6. lipnja u Društvenom domu u Glogovcu održana je redovna izvještajna godišnja sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Tom su prilikom članice Udruge žena Glogovac dočekale vatrogasce s ”Goričkim doručkom” te su predstavile tradicionalnu odjeću tog kraja, a Skupštinu je otvorio zamjenik  predsjednika županijske Vatrogasne zajednice Vladimir Piškor.

Izvješće o radu Zajednice prezentirao je zapovjednik Zvonimir  Habijan u kojem je pobrojao brojne aktivnosti – od preventivnih, vatrogasnih i tehničkih intervencija te redovnih i vanrednih dislokacija na priobalju. U prezentaciji se osvrnuo i na rad s natjecateljskim ekipama djece i mladeži, organiziranim natjecanjima u županiji i državnog natjecanja u Zadru gdje su naši natjecatelji zabilježili zapažene rezultate, kao i na aktivnosti vezane uz osposobljavane vatrogasaca za vatrogasna zvanja i specijalnosti, gdje je ukupno osposobljeno 679 vatrogasaca. U narednim zadacima posebno je istaknuo daljnje unapređivanje sustava UVI i implementaciju istog u poboljšanje  operativnog djelovanja vatrogasnog sustava u županiji.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik Nikola Sočev, koji je naglasio da je Vatrogasna zajednica djelovala sukladno važećim propisima, a sva su izvješća jednoglasno usvojena.

Na kraju Skupštine, okupljenima se prigodnim riječima u kojima je pohvalio profesionalnost, organiziranost i požrtvovnost vatrogasaca obratio zamjenik Ljubić, kao i gosti – u ime delegacija svih županijskih vatrogasnih zajednica predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić te u ime domaćina predsjednica Maja Solina.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović