Održana redovna izborna skupština KUD-a Rudar Glogovac i DVD-a Glogovac

U Društvenom domu u Glogovcu proteklog je vikenda kulturno-umjetničko društvo Rudar Glogovac u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Glogovac i Udrugom žena Glogovac održalo redovne i izborne godišnje skupštine na kojima je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

U ime Koprivničko-križevačke županije pročelnica Cuki pozdravila je sve prisutne i pohvalila rad KUD-a Rudar, DVD-a Glogovac i Udruge žena Glogovac. Pri tom je naglasila važnost čuvanja kulturne baštine i narodnih običaja te istaknula značajnu ulogu članova DVD-a kao važnog segmenta društvene zajednice koja ima snažnu podršku Županije.

U radnom dijelu skupštine KUD-a Rudar Glogovac podnesen je Izvještaj o radu i stanju blagajne za proteklu 2016. godinu, pri čemu je prikazan Plan i program rada za 2017. godinu kao i Financijski plan. Izabrano je rukovodstvo KUD-a pri čemu je predsjednikom imenovan Zvjezdan Draganić, zamjenikom Bojan Gačan, tajnicom Maja Graš Beši dok je blagajnica Gordana Radolić.

Radni dio skupštine DVD-a Glogovac obilježilo je podnošenje Izvješća o radu i Financijsko izvješće za proteklu godinu te je iznesen Plan rada i Financijski plan za tekuću godinu, pri čemu je izabrano i novo stručno rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Miroslav Vanđija dok je zapovjednikom imenovan Marko Sršek. Dodijeljene su spomenice za 20 godina članstva u DVD-u Matiji Benkoviću, Krunoslavu Vanđiji i Ivi Cvrtili.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.koprivnicki-bregi.hr