Održana redovna godišnja skupština DVD-a Kunovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kunovec prošlog vikenda održalo je 88. redovnu izvještajno-izbornu godišnju skupštinu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Tom prigodom župan je pohvalio cjelokupni rad i doprinos svih članova Društva na području vatrogastva čime pridonose statusu Koprivničko-križevačke županije kao „najvatrogasnije“ županije u Republici Hrvatskoj.

U radnom dijelu Skupštine podnesen je Izvještaj o radu za mandatno razdoblje 2013./2016. te su istaknute neke od aktivnosti Društva: organizacija vatrogasne zabave povodom sv. Valentina u svrhu prikupljanja sredstava potrebnih za realizaciju Plana rada, sudjelovanje DVD-a u proslavi 110. godišnjice Seljačke bune formiranjem skupine koja je dramskim prikazala izvođenje navedenog događaja, a važno je spomenuti i sudjelovanje u proslavi dana Sv. Florijana. Također organiziraju manifestaciju „Likovna kolonija“ u suradnji sa nizom umjetnika. Članovi DVD već tradicionalno prisustvuju navedenim manifestacijama koje se održavaju svake godine.

Organizira se i godišnje natjecanje u vatrogastvu „Mokri Kup Kunovca“ za sve uzraste uz aktivno sudjelovanje na natjecanjima u organizaciji Društava s područja Županije. Svako natjecanje je vrlo značajno u pogledu ostvarenja boljih rezultata i veće spremnosti što se posebice odrazilo na aktivno sudjelovanje u sanaciji potopljenih područja uzrokovanih obilnim padalinama, ali i prilikom sudjelovanja u pratnji izbjeglica prilikom prelaska državne granice na području Botova.

U pogledu kulturnog segmenta Društva, Upravni odbor formirao je 2015. godine skupinu „Čuvari baštine“ koji povodom dana Sv. Izidora pripremaju izložbu starih alata za obradu zemlje i proizvodnje kukuruza, a također pripremaju i Advent paljenjem prve svijeće. Tom prigodom uz sudjelovanje niza susjednih Župnih zborova priprema se igrokaz „Božić u starom selu“.

Važno je naglasiti kako je DVD Kunovec u protekloj godini omogućio svojim članovima obavljanje liječničkog pregleda za prevenciju od ozljeda, a također je nastavio aktivno nabavljati novu opremu kako bi se povećale mogućnosti rada Društva.

Nakon prezentacije provedenih aktivnosti i Plana rada za 2017. godinu uslijedilo je imenovanje predsjednika DVD-a Kunovec Ivana Blažica te zapovjednika Ivana Branimira Blažica.

Služba ureda župana