Održana radionica u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar sa suradnicom Martom Lenac održala je radionicu u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“. Radionica je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održana na Šoderici, na temu prirodne baštine, a bila je namijenjena učenicima Osnovne škole Braće Radić Koprivnica.

Cilj projekta je na održiv način valorizirati prirodnu baštinu na području općine Legrad zbog doprinosa društveno-gospodarskom razvoju, povećanju broja posjetitelja i atraktivnosti područja prirodne baštine te uspostave sustava upravljanja posjetiteljima.

Aktivnosti projekta odnose se na uređenje šetnice na Šoderici u ukupnoj dužini od 1,5 km, postavljanje javne rasvjete, izgradnju dva vidikovca, postavljanje urbanih sadržaja (klupe i koševi za smeće) uz šetnicu, nabavu deset električnih bicikala i hibridnog vozila za prijevoz posjetitelja, postavljanje edukativnih tabli uz šetnicu, izgradnju dva dječja igrališta, izradu Akcijskog plana za upravljanje posjetiteljima, edukacije, radionice iz područja prirodne baštine (promotivni materijali i edukacija posjetitelja) te zapošljavanje i edukaciju turističkog vodiča na 24 mjeseca.

Vodeći partner na projektu je Općina Legrad, a uz Javnu ustanovu, drugi partner je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Vrijednost projekta je 4,8 milijuna kuna, EU sufinanciranje je 85 posto, a provodi se u okviru programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020. godine.

U sklopu projekta, krajem ožujka u planu je nova radionica na Šoderici za učenike osnovne škole Legrad.

 

Služba ureda župana