Održana radionica u sklopu programa ISPA 2005

Dana 21. siječnja 2009. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je radionica u sklopu programa ISPA 2005 projekt: „Priprema projektne dokumentacije i IPA aplikacije za projekt vodoopskrbe u Hrvatskoj”.

Radionici su bili prisutni: predstavnici Županije: mr. sc. Vladimir Šadek – zamjenik župana, Zlatko Filipović – ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, predstavnici triju komunalnih poduzeća; Komunalije Đurđevac, Komunalac Koprivnica i Komunalno Križevci, g. Bojan Miletić iz tvrtke „Prof. Dr.Dr. K. –U. Rudolph GmbH“ te g. Michael Harbach i g. Tim Furhman također iz tvrtke „Prof. Dr.Dr. K. –U. Rudolph GmbH u ulozi „non key experata“.

Jedan od ključnih zadataka Projekta ISPA 2005. je izrada Studije izvedivosti (Fesibility Study) što je i bila glavna tema radionice. Konačni cilj projekta je pružanje tehničke pomoći pokrivene Ugovorom sa Konzultantom te priprema projektne dokumentacije i IPA aplikacije kako bi Europska Komisija navedeni projekt mogla predložiti i prijaviti za IPA financiranje (cca 52-55 milijuna Eura) predviđenih za razvoj vodoopskrbe, od čega IPA financira do 75%, a preostalih 25% će se financirati iz državnih i regionalnih izvora.