Održana radionica o ulozi web stranica u jedinicama lokalne samouprave

U Županijskoj upravi, u organizaciji nacionalnog servisa Lokalna Hrvatska, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova RH, Udruge općina RH i Koprivničko-križevačka županija u četvrtak, 14. rujna održana je radionica na temu „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“, kojoj su prisustvovali pročelnici jedinstvenih upravnih odjela, službenici za informiranje i odnose s javnošću te informatičari.

Uvodne riječi uputio je župan Darko Koren, zahvalivši sudionicima i organizatorima na interesu za ovu važnu temu, a predavanje je vodio glavni urednik Lokalne Hrvatske Željko Erceg koji je govorio o zahtjevima „Zakona o pravu na pristup informacijama“, načinima na koji se sadržaj može postavljati na web stranice, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće ocjene transparentnosti. Također je naglasio kako se pravilnim korištenjem web stranica može promovirati potencijal lokalne zajednice u nacionalnom okružju, a bilo je riječi i o prednostima koje donose društvene mreže.

U ime sudionika, na brojnim korisnim savjetima kojima će unaprijediti vidljivost aktivnosti i transparentnost djelovanja Općine, kao i Županiji na organizaciji, zahvalio je načelnik Legrada Ivan Sabolić.

Služba ureda župana