Održana prva sjednica Organizacijskog odbora 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Male gradske vijećnice u Križevcima u srijedu, 9. rujna  je održana prva sjednica Organizacijskog odbora 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora.  Članovi Odbora raspravili su o aktualnim mogućnostima organizacije 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije te je s obzirom na trenutne epidemiološke okolnosti donesen zaključak kako će se ove godine organizirati sajam prodajnog karaktera na otvorenom u kućicama i na štandovima. Sajam će se u prilagođenom formatu održati 13. i 14. studenog na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Župan je naglasio značaj i tradiciju koji Obrtnički i gospodarski sajam ima za Koprivničko-križevačku županiju te je istaknu važnost kontinuiteta promocije obrtnika i gospodarstvenika s područja županije.  „Na ovaj način ćemo i u izvanrednim okolnostima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa,  pomoći malim proizvođačima da promoviraju svoje proizvode jer mnogi od njih žive upravo od prodaje na sajmovima“, napomenuo je župan te dodao kako će predloženi  format ovogodišnjeg sajma biti održan sukladno svim epidemiološkim mjerama i uputama.

Na sjednici je predloženo da se inicijativa održavanja manjih sajmova istog formata predloži i Gradu Koprivnici uz Dan grada i Gradu Đurđevcu zajedno s manifestacijom Dani voća te će, ukoliko bude interesa, proizvođači imati prilike svoje proizvode promovirati i u druga dva grada županije. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije će kao nositelj tehničke organizacije u idućih desetak dana provesti anketu i provjeriti interes obrtnika za ovakav model održavanja sajmene aktivnosti  te će se sukladno rezultatima donijeti i konačna odluka o održavanju vodeći računa o aktualnoj epidemiološkom stanju na području  županije.

Sjednici Organizacijskog odbora su uz župana prisustvovali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sa suradnicima,  tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, direktor  HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, pročelnici resornih županijskih upravnih tijela  te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice grada Križevaca.

Izvor fotografije: Grad Križevci

Služba ureda župana