Održana prva festivalska večer Festivala pjevača „50+“

U organizaciji Kluba za starije osobe „Mariška“ i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je prva festivalska večer Festivala pjevača „50+“, manifestacija koja se održava već četrnaestu godinu za redom.

Prva festivalska večer okupila je 22 pjevača s područja Koprivničko-križevačke županije koje je uoči nastupa pozdravila ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan istaknuvši: „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku osobama treće životne dobi učiniti život barem na trenutak lakšim i snošljivijim jer su oni svojim radom to i zaslužili“. Ugodnu večer i lijepo druženje kao i zahvalu svima na dolasku uputila je predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec nakon čega se prisutnima prigodnim riječima obratio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

U ime Koprivničko-križevačke županije nekoliko riječi uputila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno–socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja istaknuvši: „Ovaj Festival je svakako prerastao okvire ovog Doma, a Županija je izrazito ponosna i na ovaj Dom i Festival i na sve napore ljudi koji vode ovaj Dom i na sve one koji su sačuvali ovu tradiciju već četrnaestu godinu za redom“. Pored toga, svim izvođačima je čestitala na hrabrosti i poželjela puno uspjeha na nastupu.

Izvođače je pratio stručni žiri među kojim je bila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, a svakako je bitno spomenuti kako će se druga festivalska večer, na kojoj će nastupiti predstavnici domova s područja Republike Hrvatske, održati u srijedu, 28. rujna 2016. godine s početkom u 18,00 sati.

Služba ureda župana