Održana „Promocija zdravlja pisanom riječju“

U prepunoj predavaonici Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici održana je u četvrtak 7. veljače „Promocija zdravlja pisanom riječju“. U uvodu je o bogatoj izdavačkoj djelatnosti okupljenima govorila ravnateljica Zavoda dr. sc. Draženka Vadla. Promocija je nastavljena zanimljivim izlaganjima dr. med. Vlatke Janeš-Poje, dr. sc. Suzane Janković, dr. med Ivane Ceronja, te više medicinske sestre Milice Pakasin.

Govornici su naglasili važnost pisane riječi u prevenciji i promicanju zdravog načina života te su se prisjetili povijesnih činjenica vezanih uz 24 godine izlaženja časopisa „Nove Staze“. U nastavku promocije predstavljena je znanstveno stručna publikacija „ Trend navike pušenja u zdravstvenim ustanovama Koprivničko-križevačke županije i politika kontrole pušenja – komparativna studija 1998. – 2011.„

Uz prof. dr. sc. Luku Kovačića o knjizi je govorila i autorica dr. sc. Davorka Gazdek. Istaknula je kako se ipak može zabilježiti trend povećane osviještenosti o štetnosti pušenja te kako dnevno bilježimo sve manje pušača u zdravstvenim ustanovama. Na samom je kraju zahvalila svim suradnicima na pomoći i apelirala da svi postanemo aktivni sudionici kampanje protiv pušenja. Promociji su uz brojne goste i predstavnike Zavoda za javno zdravstvo iz drugih županija bili prisutni i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Branka Cuki.