Održana promocija spomen monografije „Josip Friščić“

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. u dvorani kina „Velebit“ u Koprivnici održana je promocija spomen monografije „Josip Friščić“.

Promociji spomen monografije prisustvovao je župan Darko Koren, a pozdravne riječi uputio je autor knjige, ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković koji je ukratko predstavio knjigu te se osvrnuo na život Josipa Friščića i način rada te dodao: „Joža je bio posebna osoba, drugačija, uvijek je sve gledao pozitivno i širio tu energiju kako u politici tako i u svakodnevnom životu“. Pored toga, prisutne je ujedno obavijestio kako će se 1. listopada u Koprivničkom Ivancu otkriti spomen ploča u spomen na Josipa Friščića.

Hrvatska političarka i bivša potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešić u svom se obraćanju posebno zahvalila Mladenu Pavkoviću na objavi ove monografije nakon čega je prigodne riječi uputio i župan pri čemu je pozdravio sve okupljene te posebno obitelj pokojnog Josipa Friščića i uputio zahvalu svima koji su podržali ovu monografiju.

web_img_2615„Bio je posebna osoba u mom životu i ja nekako u svojim mislima živim i dalje s njim. Probleme je uvijek rješavao smijehom i zaslužan je za mnoge velike stvari na području cijele naše Domovine. Moram reći da sam puno naučio od njega i to znanje je velika odlika koju danas nosim sa sobom. Još bih dodao da usprkos tome što nema više ovog velikog čovjeka, ipak je iza sebe ostavio puno toga, a ponajviše svima nama obavezu da stvorimo od ove lijepe naše Domovine državu kakvu smo svi sanjali“, istaknuo je župan o Josipu Friščiću, trećem po redu županu Koprivničko-križevačke županije.

Prisutnima se obratila i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja je također uputila zahvalu svima koji su sudjelovali i pomogli u stvaranju ove spomen monografije te dodala: „Njegova najveća odlika u životu je bila strpljivost koja ga je vodila kroz život i upravo zbog toga su ga svi i poštivali. Bio mi je poput oca, a i mnogim drugima i uvijek ga se s velikom radošću prisjećam i govorim o njemu“.

Valja napomenuti da se spomen monografija, koja je izdana na sam rođendan Josipa Friščića, sastoji od niza tekstova o životu i radu Josipa Friščića te od puno dosad neobjavljenih fotografija i niz nezaboravnih njegovih djela.

Svojim glazbeno scenskim nastupom, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec dodatno je upriličilo promociju spomen monografije „Josip Friščić“.

Služba ureda župana