Održana promocija priručnika za rad s darovitim učenicima „Škola za 5“

U Osnovnoj školi „Braća Radić“ Koprivnica održana je promocija priručnika za rad s darovitim učenicima „Škola za 5+“ te je predstavljen program podrške potencijalno darovitim učenicima koji provodi tim učitelja.

Naime, od školske godine 2010./2011. Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica brine o darovitim učenicima prema vlastitom diferencijalnom programu „Škola za 5+“ čime je omogućila darovitim učenicima obrazovanje koje će biti poticajno za razvoj njihovih potencijala, ponajviše poticanjem kreativnosti, kritičkog i analitičkog mišljenja, razvojem istraživačkih vještina, motivacijom, pružanjem psihološke podrške djeci te njihovim roditeljima.

Pored toga, učenici ovog programa sudjeluju u radionicama na kojima uče socijalne vještine, uče o sebi, rade na zajedničkim projektima te na istraživačkim i umjetničkim zadacima kojima razvijaju logičko (konvergentno) i divergentno mišljenje.

Valja još istaknuti da su u priručniku objedinjene sve radionice kao i iskustva u radu s darovitim učenicima, a autori priručnika su Vesna Auer Gregor, Dunja Mlinjarić, Adrijana Hatadi, Krešo Grgac, Antonio Stipan te Emilija Petričević Galinec.

Služba ureda župana