Održana promocija filma „Živim život bez nasilja“

U kino dvorani Velebit, jučer je održana promocija namjensko-edukativnog filma u sklopu projekta „Živim život bez nasilja“, namijenjena nastavnicima i učenicima sedmih razreda Koprivničko-križevačke županije.

Voditelj programa bio je Hrvoje Ružić koji je ujedno predstavio projekt „Živim život bez nasilja“.

Okupljenima se obratio zamjenik župana Ivan Pal koji je ujedno i predsjednik županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga te zahvalio svima koji su dali svoj doprinos realizaciji ovog projekta.

Nekoliko riječi uputio je i Marijan Kirin, vršitelj dužnosti načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke koja sudjeluje u ovom projektu, a nakon njega uslijedila je izvedba na gitari Vedrana Kučića, učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice.

Igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“ posvećen je Miroslavu Tunjiću, 17-godišnjem mladiću koji je preminuo od posljedica premlaćivanja. U filmu se pojavljuju brojne poznate osobe, a neke od njih su Ivo Gregurović, Matija Dedić, Oliver Dragojević, Slaven Bilić i Gibonni. Glavna poruka filma je da je bitna pomoć i uloga roditelja, jer iako su svi odgovorni za svoje ponašanje, ponašanje se ipak uči te će djeca biti nasilna ako je i okolina nasilna.

IMG_0918mDječja gradonačelnica Grada Koprivnice i predsjednica Vijeća učenika Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Hana Živko uputila je nekoliko riječi, a učenica Lucija Jaković pročitala je svoj nagrađeni literarni rad „Živim život bez nasilja“.

U sklopu programa predstavljeni su i mladi uspješni ljudi: David Arap, Ivan Ciganek i Denis Pleše.

Završnu riječ imala je županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Jasna Horvat Vlahović, a u holu dvorane Velebit posjetitelji su mogli razgledati izložbu likovnih radova učenika Osnovne škole Franjo Viktor Šignjar iz Virja.

Cilj ovog projekta bio je pružiti priliku učenicima da iskažu svoje stavove te se izraze na temu nenasilja, tolerancije i nediskriminacije kroz sudjelovanje u literarnim, likovnim, scenskim i glazbenim aktivnostima. U projektu su sudjelovali učenici Osnovne škole Koprivnički Bregi i Osnovne škole Franjo Viktor Šignjar Virje, a projekt su provele županijske policijske uprave, policijski službenici za prevenciju i županijski koordinatori za provođenje školskih preventivnih programa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.