Održana prezentacija web stranice – Đurđevačka vinska cesta

Danas je u Kozarevcu kod gosp. Đure Šipeka na Veselom brijegu 6A uz prisustvo velikog broja vinogradara, predstavnike Županijske turističke zajednice, načelnika okolnih općina te medija održano predstavljanje web stranice “Đurđevačka vinska cesta” ( www.vinske-ceste.info ).

Na samom početku skupu se obratio zamjenik župana Sobota Darko, koji je pozdravio današnji projekt, iznio važnost web stranice u današnjem užurbanom društvu i rekao da je web stranica velika stvar za vinogradare tog kraja, a da bi to i ostala mora se redovno ažurirati i unaprjeđivati.

Pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac ukratko je predstavio Đurđevačku vinsku cestu, prva je te vrste na području Koprivničko-križevačke županije, uključuje područje na kojem djeluje 22 vinogradara okupljena u tri udruge one u Đurđevcu, Virju i Kloštru Podravskom.

Nositelji projekta Vinske ceste po područjima su:
Marijan Matočec   – područje Đurđevac
Vanja Benkek   – područje Virje
Đuro Šipek   – područje Đurđevac
Ivica Koren   – područje Kloštar

Web stranicu www.vinske-ceste.info predstavio je g. Antonio Grgić ravnatelj agencije Pikant marketing. Na stranici će svi zainteresirani moći pratiti novosti vezane uz vinogradarstvo Koprivničko-križevačke županije, abecednim redom predstavljeni su vinari koji djeluju na Đurđevačkoj vinskoj cesti, uz njihovo ime stoji adresa vinograda, koje vrste vina proizvode, kakvu ponudu jela pružaju i koji su im smještajni kapaciteti. Ujedno su predstavljena i dva najveća blagdana vinogradara Martinje i Vincekovo .

Predstavljen je Grad Đurđevac koji je u turističkom smislu, središnja lokacija turističke ponude šire regije, gdje jačanjem selektivnih oblika turizma, kakav je posebno turizam na vinskim cestama,ukupan turistički proizvod se upotpunjuje i komplementaran je ukupnom turističkom sadržaju.
Priznanje za Europsku destinaciju izvrsnosti za 2008.godinu, koja je dodijeljena Gradu Đurđevcu, posebno potiče sve turističke djelatnike, tako i vinogradare koji aktivnostima na vinskoj cesti namjeravaju dodatno potaknuti dolazak posjetitelja na šire područje Đurđevca

Vina proizvedena na području Đurđevačke vinske ceste, A KOJA SU OSVOJILA ZLATNO, SREBRNO ILI BRONČANO PRIZNANJE na izložbama vina bilo u zemlji ili ivan nje, a njihovi proizvođači su upisani u Upisnik proizvođača vina i grožđa, te su ishodili dozvole zavoda za vinarstvo mogu vlastito vino prodavati u svojim kušaonicama u definiranom standardu ambalaže:
Na web stranici nalazi se i karta đurđevačke vinske ceste kao i kalendar manifestacija za 2009. godinu.