Održana prezentacija programa Interreg V-A Mađarska – Hrvatska i poslovni susret hrvatskih i mađarskih poduzetnika (B2B)

U sklopu 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održana je u konferencijskoj dvorani Razvojnog i tehnološkog parka Križevci prezentacija na temu „Bespovratna sredstva za poduzetnike u okviru programa prekogranične suradnje INTEREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. – PP Light scheme“ te poslovni susreti hrvatskih i mađarskih poduzetnika.

Riječi dobrodošlice na samom početku uputila je ravnateljica „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, nakon čega je Zoltán Pámer iz Logframe Consulting Office-a predstavio program „PP Light Scheme“ namijenjen poduzetnicima u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020 .

O ulozi Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj govorila je generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Vesna Haluga i pri tom naglasila kako je Konzulat na raspolaganju svim poduzetnicima iz Hrvatske i Mađarske, a direktor Poduzetničkog centra Baranya Robert Györvari  predstavio je rad i ulogu Poduzetničkog centra.

Pored prezentacije, održani su i poslovni susreti (B2B) mađarskih i hrvatskih poduzetnika kojima je prisustvovalo 70-ak mađarskih i hrvatskih poduzetnika iz drvno-prerađivačkog, metaloprerađivačkog, građevinskog i prehrambenog sektora te iz područja marketinga, proizvodnje tekstila i suvenira.

Cilj ove prezentacije kao i poslovnih susreta bio je upoznati obrtnike i poduzetnike s područja Mađarske i Hrvatske o mogućnostima povezivanja, uspostavi gospodarske suradnje i koristi koji će im omogućiti natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG-V 2014.-2020. Mađarska-Hrvatska „PP Light scheme“.

Ovu prezentaciju kao i poslovni susret organizirala je Koprivničko-križevačka županija, Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mađarskoj, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Križevački poduzetnički centar d.o.o. te Grad Križevci.

Služba ureda župana

a_logici_pp