Održana prezentacija Programa i Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva MINGORP-a

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec sa svojim suradnicima, ravnateljicom Uprave za malo gospodarstvo gospođom Tihanom Kraljić i ravnateljem Uprave za obrt, gospodinom Darkom Horvat predstavio je 6. lipnja 2008. godine (petak), u Koprivnici, u dvorani Domoljub projekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva poduzetnicima Koprivničko-križevačke županije.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva predvidjelo je u 2008. godini za projekte i sredstva poticanja malog i srednjeg poduzetništva 351 milijun kuna, od toga za konkurentnost i inovacije 89 milijuna, obrazovanje u poduzetništvu 8 milijuna, poticanje regionalne konkurentnosti 118 milijuna kuna, te poticanje razvoja obrta 12 milijuna kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva za sredstva iz projekta poticanja malog i srednjeg poduzetništva ističe krajem lipnja.

Predviđena sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za ove projekte veća su za 35 posto od prošlogodišnjih, a kada se dodaju financijska sredstava za ove projekte u drugim ministarstvima, proračunska sredstva uvećana su za 50 posto.

U sustav poticaja uvedeni su različiti kriteriji za mikro, male i srednje poduzetnike. Naglasak je na mjerama za ubrzaniji rast poduzetničkih aktivnosti osobito u sektorima sa značajnijim potencijalom rasta.

Sve dodatne informacije nalaze se na web stranici HAMAG-a – www.hamag.hr.